risk.jpg

RI&E

Een ondernemer kent vele risico’s, dat is nu eenmaal ondernemen. Veel risico’s kun je afdekken door het afsluiten van verzekeringen zoals het risico dat een klant niet betaalt en het risico dat door je bedrijf schade wordt veroorzaakt bij klanten.

Maar wat als er binnen je bedrijf een ongeval plaatsvindt waardoor een medewerker in het ziekenhuis beland? Natuurlijk heeft u zijn of haar arbeidsongeschiktheid verzekerd. Maar welke schade lijdt uw bedrijf als uw deze risico’s niet behoorlijk heeft ingeschat en er alles niet aan heeft gedaan om het te voorkomen?

Voorkom boetes van de Inspectie SZW
De Inspectie SZW gaat u daar natuurlijk naar vragen, en als u dat niet behoorlijk kan beantwoorden of weerleggen middels een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) dat kunnen daar behoorlijke boetes uit voortvloeien. Deze boetes zijn niet te verzekeren. Een goede RI&E kan uw bedrijf helpen deze risico’s te beheersen en te voorkomen, daarmee kunt u geldboetes opgelegd door de inspectie SZW beperken. Maar wat nog veel belangrijker is, u kunt uw personeel heel veel leed besparen wat weer de sfeer op de werkvloer ten goede komt, wat uiteindelijk zal leiden tot een grotere productiviteit en rentabiliteit.

Wilt u meer weten over hoe u de veiligheid van uw personeel kan bevorderen? Neem dan contact op. Wij gaan graag met u in gesprek.